Today.ua

Картопля у клярі: простий рецепт смачного гарніру нашвидкуруч

Картопля - оди, з найулюбленіших продуктів серед українців. Готувати її можна безліччю способів, тому гарнір з неї може бути дуже різноманітним та ніколи не набридне.

Ми пропонуємо приготувати картоплю у клярі - ця страва може стати як доповненням до риби або м'яса, а може бути пікантною закускою до пива або вина.

Інгредієнти:

Картоплю треба начистити і відварити у підсоленій воді. Після цього викладіть бульби на блюдо і дайте охолонути.

Змішайте яйце зі сметаною, засипте в суміш борошно і спеції. У вас має вийти однорідна густа маса. Густоту можна регулювати за смаком - вона буде залежати від кількості борошна.

У глибокій сковороді розігрійте олію. Візьміть дерев'яні шпажки (якщо їх немає, можна використовувати палички від суші-наборів). На шпажки "вдягніть" відварену картоплю і занурюйте її в підготовлений кляр. Можна також ложкою обливати олією бульби зверху.

У гарячому маслі густий кляр швидко схопиться, тому на приготування піде всього декілька хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт хрусткої картоплі в духовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ