Українці традиційно зберігають більшість продуктів у холодильнику, але насправді далеко не завжди в цьому є необхідність. Більш того - деякі продукти набагато швидше псуються у холодильнику, а також втрачають свої корисні властивості при низькій температурі.
Наприклад, щоб не допустити розм'якшення цибулі, її рекомендують тримати у прохолодному темному місці - наприклад, в кухонній шафі. При цьому важливо зберігати цибулю подалі від картоплі, тому що остання виділяє газ, від якого цибуля починає псуватися.
Картопля, в свою чергу, повинна "дихати", тому краще зберігати її в картонній коробці або в паперовому пакеті в прохолодному темному місці. В холодильнику зберігати картоплю не варто.
Гриби краще тримати в холодильнику в оригінальній упаковці (не розкриваючи). Перед приготуванням можна залишити гриби на сонці, щоб додатково збагатити їх вітаміном D.
Авокадо, якщо мова йде про ще недозрілий плід, краще зберігати в паперовому пакеті при кімнатній температурі (або разом з бананами). А щоб зупинити дозрівання, авокадо вже треба перекласти в холодильник.
Нагадаємо, раніше ми розповіли про топ-6 продуктів, які можуть зберігатися десятиліттями на кухні.