Якщо вже робити запаси продуктів харчування, то тільки таких, які будуть зберігатися десятиліттями на кухні і не зіпсуються.
1. Мед
Бджолиний мед в темному прохолодному (не в холодильнику) місці може зберігатися дуже довго. На хвилиночку, найстаршому меду на Землі 5 з половиною тисяч років. І вчені говорять, що продукт зберіг всі свої цілющі властивості.
2. Сушені бобові
Квасоля, горох, боби, сочевиця... Все це можна сміливо купувати про запас. Тільки стежте, щоб за роки зберігання в них не завелися жучки.
3. Рис
Білий рис теж може зберігатися роками при кімнатній температурі, але також, як і бобові, боїться шкідників. Тримайте свої рисові запаси в щільно закритій тарі.
Популярні зараз
Українцям обмежили відпустки у воєнний період
Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО
Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом
Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах
4. Сіль
Тут, мабуть, і так все зрозуміло. З сіллю рівним рахунком нічого не трапиться, навіть якщо ви її залишите на 100 років на своїй кухні в сухому місці.
5. В'ялене м'ясо
Загорніть бастурму в пергамент і сховайте в сухе і прохолодне місце. Так вона може зберігатися дуже довго.
6. Сухе молоко
Пересипте сухе молоко в чисту суху скляну банку. Закрийте щільно поліетиленовою кришкою і поставте на поличку в кухонній шафці. Фахівці запевняють, що продукт зберігає свої смакові і корисні властивості довгі роки, при умові правильного зберігання.
Нагадаємо, раніше ми вам розповідали, які продукти заборонено зберігати в пластикових контейнерах і з якої причини.