Холодець – популярна страва на святковому столі, проте її не їдять ті, хто не любить надто жирну та калорійну їжу. Однак холодець можна приготувати не зі свинини або яловичини, а, наприклад, з індички. Це дієтичне м'ясо подарує страві ніжний смак, вона вийде в міру жирною та ароматною.
У холодець не потрібно додавати желатин. Ми розповімо, як приготувати корисну та смачну страву з найпростіших інгредієнтів.
Холодець з індички
Інгредієнти:
- М'ясо індички – 1 кг;
- Морква – 1 шт;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Часник – 3 зубчики;
- Лавровий лист – 1 шт;
- Перець, сіль – за смаком.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для холодця з індички найкраще взяти крила або гомілка птиці. Вони сприятимуть тому, щоб готова страва добре тримала форму.
М'ясо потрібно промити, залити холодною водою та поставити каструлю на вогонь. Доведіть індичку до кипіння, приберіть накип, зменшіть вогонь і варіть дві години.
Тим часом підготуйте овочі для холодця. Цибулю, часник та моркву потрібно почистити. Коли м'ясо стане м'яким, додайте овочі в каструлю і приправте сіллю та перцем до смаку. Додайте кілька лаврових листочків для запашного запаху. Залишіть бульйон варитися ще півгодини.
Відварене м'ясо потрібно дістати з каструлі та розібрати на шматочки. Розкладіть м'ясо по судочках, в яких холодець застигатиме, зверху прикрасьте відвареною порізаною морквою. Залийте м'ясо бульйоном, у якому варилися овочі.
Холодець повинен трохи охолонути за кімнатної температури, а потім приберіть його в холодильник застигати мінімум на добу.
Перед подачею на стіл прикрасьте блюдо свіжою зеленню. Також для декору можете зробити кролика – символу 2023 року. Для цього відваріть яйце, свіжу моркву виріжіть у формі вушок, а очі зробіть із чорного горошку. Червоний горошок помістіть на місце носика і додайте трохи кропу, щоб вусики вийшли.
Раніше повідомлялося, як приготувати бюджетний курячий холодець на Новий рік.