Холодець за мінімальну суму: як приготувати бюджетну страву на Різдво та Новий рік

Автор: Леся Ловіцька

Холодець часто готують на свята, зокрема на Різдво та Новий рік. Він ніколи не вважався дешевим – потрібно багато м'яса, бажано кількох видів. Однак є рецепт смачної, швидкої та бюджетної страви, для якої знадобиться мінімальна сума.

Холодець за мінімальну суму: як приготувати бюджетну страву на Різдво та Новий рік - today.ua

Щоб порадувати близьких смачним та доступним частуванням, його можна приготувати із курки. Якщо не використовувати свинячу чи яловичу ніжку, а курячі лапки – страва також застигне, але вийде заощадити. При цьому такий холодець звариться набагато швидше, ніж традиційний.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 4-5 курячих стегон;
  • 1,5 кг курячих лапок;
  • морква;
  • цибулина;
  • часник;
  • 2 лаврові листки;
  • петрушка;
  • сіль;
  • чорний перець горошком;
  • духмяний перець.

Добре промийте курячі лапки, залийте гарячою водою і залиште постояти. Потім потрібно їх почистити, не відрізаючи пазурі, і промити. Далі слід залити лапки чистою водою, довести її до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою протягом 2-3 годин. Лапки більше не знадобляться – можна видалити їх із бульйону.

Популярні зараз

В Україні громадян позбавлятимуть права на житло за спрощеною процедурою

Країни НАТО зможуть збивати російські ракети над Україною зі своєї території

Тариф на воду підвищать з 1 травня у двох містах України

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Очищені та промиті курячі стегна потрібно додати у бульйон разом із сіллю, перцем, цибулею, морквою та лавровим листям. Варіть холодець ще кілька годин.

Готове м'ясо треба витягнути, остудити, розібрати на шматочки і розкласти по порційним тарілкам. Прикрасьте його петрушкою, яку можна розібрати на суцвіття або нарізати дрібно.

Холодець за мінімальну суму: як приготувати бюджетну страву на Різдво та Новий рік

У бульйон, який охолов, потрібно додати часник, пропущений через прес. Моркву наріжте на тонкі слайси і покладіть на м'ясо із зеленню. Залишається розлити бульйон по тарілках і відправити холодець у холодильник або на балкон – щоб він повністю застиг.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Холодець із курки відмінно поєднується з хріном та гірчицею. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати смачний холодець із риби – заливне.