Якщо ви хочете приготувати ситний сніданок, то одним омлетом чи бутербродом не обійтися. Спробуйте приготувати хашбраун. Для багатьох ця назва буде новою, але сама страва нагадує традиційні деруни, тільки подаються вони з яйцем та беконом. Нічого складного у приготуванні цієї страви немає. Ділимося рецептом.
Хашбраун з картоплею, яйцем та беконом
Інгредієнти:
- картопля – 300 г
- курячі яйця – 3-4 шт.
- бекон – 100 г
- цибуля – 30 г
- солодка мелена паприка – 0,5 год. л.
- сіль - 1/3 ч. л. або за смаком
- чорний перець - 1-2 тріски.
- солодка мелена паприка – 1/3 ч. л.
- вершкове масло – 20 г
- олія – 1 ст. л.
Найчастіше хашбраун готують на сковороді. Іноді запікають на фінальному етапі в духовці, але це не обов'язково.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Очистіть половинку цибулини та 3-4 картоплини. Натріть їх на великій тертці. Додайте сіль, перець та солодку паприку. Добре перемішайте. Зайву рідину вилийте.
Розігрійте сковороду та підсмажте смужки бекону. На слабкому вогні витопіть жир, підсушіть бекон, щоб він підрум'янився з обох боків.
На сковороді розігрійте трохи олії. Викладіть терту картоплю, злегка приминаючи по краях. Товщина картопляного млинця має бути не більше 1 см. Зверху викладіть кілька шматочків вершкового масла.
Коли знизу хашбраун підсмажиться знизу, переверніть його, накриваючи плоскою тарілкою.
Зверху розбийте яйця і накрийте кришкою сковороду. За кілька хвилин приберіть сковороду. Викладіть біля яєць підсмажений бекон. В ідеалі жовтки мають залишитися рідкими. Подавайте хашбраун зі шматочками хліба.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати соковитий та смачний домашній бургер на сніданок.