Today.ua

Філарет звинуватив Епіфанія в порушенні православних традицій

Почесний патріарх Православної церкви України, колишній глава Української православної церкви (Київського патріархату) Філарет в черговий раз звинуватив предстоятеля ПЦУ Епіфанія у порушенні православних традицій і канонів. Про це йдеться у листі, який оприлюднила прес-служба Філарета.

"Отримав Ваш указ про прийняття в свою єпархію забороненого мною в священнослужінні протоієрея Олександра Трофимлюка і Свято-Покровський прихід на Солом'янці, з його духовенством, без відпускної грамоти", — написав у листі патріарх і додав, що такі дії "дають поганий приклад для архієреїв церкви".

На його думку, рішення Епіфанія може посилити розкол церкви.

"Такі дії не тільки не призведуть до єдності нашої Церкви і всього українського православ'я, а [спричинять] до руйнування того, що призвело до отримання Томосу про автокефалію і Вашого обрання на посаду предстоятеля", — зазначено у листі.

Нагадаємо, 24 травня предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній скликав Священний Синод ПЦУ, на якому обговорювався конфлікт з патріархом Філаретом та єдність автокефальної церкви.

Today.ua повідомляв, що після проведення Синоду глава ПЦУ Епіфаній видав указ, яким визнав всі документи, видані почесним патріархом Філаретом від імені УПЦ КП після отримання Україною Томосу, недійсними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ