Today.ua

Дієтологи розповіли, які овочі заважають схудненню

Американські дієтологи прийшли до висновку, що не всі овочі сприяють схудненню. Так, тим людям, які борються із зайвими кілограмами, слід переглянути свій раціон і зменшити вживання їжі з високим вмістом крохмалю. В першу чергу йдеться про картоплю, кукурудзу і горох.

За словами медиків, повністю відмовлятися від крохмаловмісних продуктів не варто, адже вони також містять корисні для організму речовини.

В цілому, картопля - це дуже корисний вуглеводний продукт. У ньому міститься велика кількість вітамінів групи B, C, H, PP, клітковина, калій, магній, фосфор, залізо, йод, органічні кислоти.

Максимальною кількістю цінних речовин відрізняється картопля, зварена в мундирі, на пару або запечена у духовці. Молоду картоплю радять їсти прямо зі шкіркою. В період схуднення така страва в помірних кількостях ще нікому не зашкодила. А ось від смаженої картоплі і від пюре з вершковим маслом бажано відмовитися.

Що стосується кукурудзи, то тут все залежить від того, в якому вигляді ви її вживаєте. Чи ви схуднете, чи наберете вагу, залежить виключно від індивідуальних особливостей організму. Більше шансів набрати вагу від сирої кукурудзи. У процесі варіння гине  головний ворог фігури — цукор, тоді як в сирому продукті його в достатку. Організм використовує швидкі вуглеводи як пріоритетне джерело енергії, а білки і жири направляє в стратегічний запас. Якщо у ваших руках опинився сирий качан  зваріть його в каструлі. Таким чином, ви отримаєте багатий вітамінами дієтичний продукт, від якого можна схуднути.

Крім того, американські експерти зробили попередження любителям газованої води та фруктових соків, зазначивши, що ці напої провокують погіршення пам'яті і атрофію головного мозку.

Раніше повідомлялося, що для швидкого схуднення дієтологи рекомендують позбавитися від деяких продуктів. Червоне м'ясо і жирну рибу варто замінити на субпродукти і курку, в раціон слід додати курячі і перепелині яйця, нежирні молочні продукти без цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ