Дієтологи рекомендують вживати 10-30 грамів свіжого сала в день навіть тим, хто худне і стежить за фігурою. Цей продукт містить ненасичену жирну кислоту Омега-6, яка здатна покращувати роботу головного мозку, серця і нормалізувати обмін холестерину. Крім того, сало містить олеїнову кислоту, без якої неможливий правильний обмін речовин в організмі людини.
"Сало містить незамінні жирні кислоти: арахідонову та олеїнову. Перша входить до складу всіх клітинних мембран, бере участь у передачі клітинних сигналів і поліпшує роботу серцевого м'яза. Ця кислота забезпечує гормональну активність, холестериновий обмін, імунну відповідь організму. Тому сало рекомендують вживати для профілактики атеросклерозу і підтримки імунної системи. Вміст олеїнової кислоти в салі трохи нижче, ніж в оливковій олії, тому для тих, хто хоче схуднути, сало незамінний продукт. Адже олеїнова кислота прекрасно засвоюється організмом", - розповів колишній головний дієтолог Моз України Петро Карпенко.
Сало також багате вітамінами А, D, E, що робить його незамінним для підтримки здоров'я кісток.
Вживати свіже сало бажано без хліба і в першій половині дня. Зберігати сало дієтологи радять не в морозилці, а в основному відділенні холодильника і не тривалий час.
Шкідливим для організму є копчене сало. Особливо не рекомендується вживати цей продукт людям з хворобами нирок, печінки, жовчного міхура та підшлункової залози.
Раніше американські дієтологи розповіли, чим можна замінити солодощі і здобу під час схуднення.