Today.ua

Дієтологи розповіли, як схуднути при сидячому способі життя

Дієтолог Римма Мойсенко розповіла про дієту, яка допоможе схуднути при сидячому способі життя. Особливо її поради стануть у нагоді офісним працівникам, які мало рухаються і витрачають за день не більше 1500 ккал. Згідно з дослідженнями, за 7 днів "офісної дієти" можна скинути до 5% від маси тіла.

Добова калорійність такої дієти не перевищує 800 ккал. Цей режим харчування розрахований на 7-14 днів (не частіше двох разів на рік). Дієта ідеальна для людей, зайнятих інтелектуальною працею, у віці від 18 до 60 років, у житті яких відсутні істотні регулярні фізичні навантаження. Важливим моментом є те, що "сидіти" на "офісній дієті" можна не більше 2 тижнів, інакше ви почнете шкодити своєму здоров'ю. Тому, перед тим як почати худнути, краще порадитися з фахівцем: лікарем-дієтологом або ендокринологом.

День перший

1-й сніданок: одне варене куряче яйце (воно має бути зварене «круто», кипіти не менше 6-8 хвилин), через 30 хвилин чорна кава 100 мл (це обов'язково має бути натуральна кава, а не її розчинний аналог; в напій не додавайте цукор і молоко).

2-й сніданок: один томат середньої величини.

Обід: одне варене куряче яйце, зелень.

Полуденок: 250 мл зеленого салату (салатний лист, огірки, помідори, редис, перець, зелень), рослинна олія.

Обід: 1 грейпфрут.

День другий

1-й сніданок: 1 відварене куряче яйце, через 30 хвилин чорна кава 100 мл.

2-й сніданок: 1 грейпфрут.

Обід: 200 г нежирної телятини,  зелень.

Полуденок: 250 мл зеленого салату (тут і далі склад аналогічний зеленому салату з першого дня), рослинна олія, зелень.

Вечеря: 1 свіжий огірок, 1 морквина.

День третій

1-й сніданок: 1 відварене куряче яйце.

2-й сніданок: 1 помідор, шпинат, тушкований без масла.

Обід: 200 г нежирного філе курки, зелень.

Полудень: 1 свіжий огірок, салатний лист, 100 мл чорної кави.

Вечеря: 1 склянка свіжого однопроцентного кефіру (зробленого 2-3 дні тому)

День четвертий

1-й сніданок: зелений салат, 100 мл чорної кави.

2-й сніданок: 1 грейпфрут.

Обід: 1 варене яйце, зелень.

Полуденок: 150 г сиру 0-2%.

Вечеря: 250 мл тушкованих овочів, зелений чай. Рецепт овочів: вам знадобляться кабачок, перець, шпинат, цибуля. Всі овочі тушкуємо без води, дуже швидко, не більше 15 хвилин. На розпечену сковорідку кладемо їх у тій послідовності, яка дає найбільшу кількість рідини: спочатку кабачки, за ними перець і шпинат, наприкінці цибулю. За 3 хвилини до готовності додаємо рослинну олію. Тушкуємо на середньому вогні, під кришкою.

День п'ятий

1-й сніданок: 1 відварене куряче яйце.

2-й сніданок: тушкований шпинат, 100 мл чорної кави.

Обід: 200 г нежирної риби, приготованої на решітці або на пару, зелень.

Полуденок: зелений салат, 100 мл чорної кави.

День шостий

1-й сніданок: 1 грейпфрут.

2-й сніданок: 1 зелене яблуко або апельсин.

Обід: 200 г нежирної яловичини, зелень.

Полуденок: 1 свіжий огірок, 1 морквина.

Вечеря: 1 склянка свіжого однопроцентного кефіру (зробленого 2-3 дні тому).

День сьомий

1-й сніданок: 1 апельсин.

2-й сніданок: 250 мл фруктового салату (полуниця, малина, червона смородина).

Обід: 250 мл овочевого супу. Рецепт: вам знадобляться на 2 літра окропу 5 молодих дрібних картоплин, 400-500 г капусти, 3 головки молодого ріпчастої цибулі, 2 середніх морквини, щавель або молода кропива – 150-200 г (2 великі жмені). Поки закипає вода, ріжемо картоплю, кладемо її першою і слідом, не зупиняючись, додаємо кропиву або щавель, останніми закидаємо нарізані капусту і моркву. Суп готовий, як тільки картопля стане м'якою. Тому що тільки цей овоч не засвоюється в сирому вигляді, всі інші овочі нам потрібні як можна більш «сирими».

Полуденок: 200 г нежирного філе курки, зелень.

Вечеря: тушкований шпинат, чай.

Під час дієти необхідно щодня вживати два літри рідини, рівномірно розподіляючи їх у проміжках між прийомами їжі. Краще, якщо у цей обсяг увійдуть: свіжозаварений зелений чай, чиста вода і напій «Гідромель» (суміш із соку лимона, 200 мл води і однієї чайної ложки меду). Також намагайтеся щодня випивати по ложці рослинної олії. Не має значення, чи вживаєте ви її у сирому вигляді або додасте в салат, головне, не піддавайте термічній обробці, це гальмує процес схуднення.

Раніше вчені з Копенгагенського університету поділилися важливим відкриттям в галузі харчування. Вони довели, що звичайна сіль допомагає запустити процеси схуднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ