Дієтологи назвали каші, від яких слід відмовитися. На думку фахівців, шкідливими вважаються каші швидкого приготування. В них міститься досить низька кількість вітамінів, мікроелементів і рослинного білка.
Наприклад, вівсяна каша швидкого приготування — неправильна каша: у ній багато вуглеводів, але мало клітковини. Вона руйнується, коли зерно подрібнюють і сплющують, пропарюють при високій температурі. Якщо людина не може обійтися без такої "швидкої" каші, то до неї потрібно додати ложку-другу висівок.
Але краще готувати натуральну вівсянку, як це роблять англійці: крупу замочити, довго варити, поступово додаючи в каструлю воду. В такій каші багато слизу і вона дуже корисна.
Також, на думку дієтологів, високоалергенні продукти — манна і пшенична крупа. Тому звичка годувати ними дитину на сніданок є застарілою і шкідливою.
Фахівці в області правильного харчування повідомили про користь популярного на сьогоднішній день продукту - кіноа. У середній порції цієї крупи міститься майже добова норма білків. Кіноа вважається відмінним продуктом для прискорення метаболізму, що робить її незамінним продуктом для бажаючих схуднути.
Нагадаємо, 28 листопада у християн східного обряду починається Різдвяний піст, який завершиться 7 січня, у свято Різдва Христового. Господинею столу в цей час традиційно є каша. Не дарма піст перед Різдвом в народі називають ще «круп'яним».