Today.ua

Дієтолог назвала п'ять найкращих продуктів для сніданку

Правильний сніданок є запорукою успішної роботи організму протягом всього дня. Від того, які продукти ми вибираємо для першого прийому їжі, залежить швидкість обмінних процесів і рівень інсуліну в крові. Саме з цієї причини сніданок не повинен бути солодким. Професійний лікар-дієтолог Наталя Самойленко розповіла, з яких інгредієнтів слід готувати сніданок, щоб він був поживним і корисним.

Цільнозернові крупи

Ранкова каша надовго збереже відчуття ситості, не створить додаткового навантаження на травний тракт, наповнить організм поживними речовинами і необхідною енергією. На сніданок бажано вибирати гречку, кіноа, пшоно, амарант, дикий рис.

Овочі

Термічно оброблені або сирі овочі повинні бути присутніми в кожному прийомі їжі і займати 50% від загального об'єму їжі за добу.

Яйця

Це справжнісінька протеїнова бомба! Яєчний протеїн вважається еталонним. Просте варене яйце буде набагато корисніше для організму, але можливі такі варіанти, як: омлет, яйця пашот.

Насіння льону

Здоровій людині в компанію до овочів обов'язково рекомендується вживати корисні жири: насіння льону, кунжуту, чіа. Мало хто знає, але насіння льону по своїх корисних властивостях нічим не поступається екзотичному насіння чіа. Льон містить Омега-3, білок, клітковину, залізо, калій, магній і фосфор. Як бонус, він нормалізує роботу серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту.

Сир

Жирність сиру повинна становити не більше 9%. Можна також їсти страви, приготовані з нього. Це можуть бути запіканка, нежирні сирники, пудинг або суфле. Сир можна змішати з іншими молочними продуктами: кефіром, ряжанкою, йогуртом.

Бутерброди з ковбасою, сиром або іншими продуктами не підходять для сніданку, так як все гостре і копчене дратує слизову шлунково-кишкового тракту. Також не рекомендується пити зранку свіжовичавлені соки і морси, особливо кислі.

Раніше телеведуча Маша Єфросиніна поділилася зі своїми підписниками рецептами корисних сніданків, які включають в себе такі інгредієнти як: несолодкі йогурти, яйця, сир, фрукти, хліб з насінням і кави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ