Today.ua

“Дезертир“ з “ЛНР“ розповів про знущання росіян: опубліковане відео

Під час допиту бойовика т.зв. "ЛНР", який у суботу, 9 березня, здався українським бійцям під час перетину лінії розмежування, оперативники Служби безпеки встановили, що на початку 2016 року мешканець Стаханова добровільно вступив до лав проросійських терористів. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Спочатку зрадник служив у "інженерно-саперній роті" в окупованому Луганську, а потім у "4-й окремій мотострілковій бригаді".

За свідченнями перебіжчика, командирами обох підрозділів є кадрові військові Збройних Сил РФ. Зокрема один із росіян особисто керував військовими навчаннями бойовиків на території окупованого Лутугинського району та відповідав за переміщення російської військової техніки з м. Таганрог Ростовської області до Луганська.

Зазнавши фізичних знущань та моральних принижень від "керівного складу", бойовик вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію.

https://www.youtube.com/watch?v=Y3o1MU3x-I4

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Наразі колишній бойовик активно співпрацює зі слідством та надає свідчення щодо злочинів російських військових та терористів на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, командир єдиного у т.зв. "ДНР" жіночого танкового екіпажу, 40-річна Світлана Дрюк перейшла на бік України. Пізніше у Службі безпеки України підтвердили факт виведення на підконтрольну Україні територію учасниці незаконних збройних формувань. За словами очільника Служби безпеки України Василя Грицака, ця операція була "змаганням інтелекту і професіоналізму між російськими та українськими спецслужбами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ