Today.ua

Де не можна зберігати гречку: особливості зберігання популярної крупи

Напередодні карантину багато українців зробили стратегічний запас гречки, який тепер потрібно десь зберігати. На перший погляд, питання абсолютно очевидне. Однак, не всі знають, як же правильно зберігати цю крупу, щоб вона не втрачала з часом корисних властивостей.

Гречка, на відміну від багатьох інших круп, зберігається добре. Заради збільшення терміну придатності гречану крупу слід тримати в холодильнику. Оптимальні умови зберігання – від мінус 10 градусів до невеликого "плюса". Якщо гречку зберігати при мінус 20 градусах і нижче, то може початися процес втрати первинної структури білка, якого у складі крупи досить багато.

Термін придатності гречки становить 12 місяців з дати виготовлення. Зберігати її слід в сухій скляній ємності, при вологості не більше 11-12%. Якщо зберігати гречку неправильно, вона може відсиріти, і в ній заведуться неприємні комахи. Не варто зберігати гречку поряд з рисом. Тоді одна з круп "запозичить" у іншої запах і вологу, що абсолютно ні до чого.

Перед тим, як пересипати крупу в скляну банку з магазинного пакету, підсушіть гречку в духовці на мінімальних температурах. Покладіть в ємність для зберігання кілька зубчиків часнику або лаврового листа, і сильний аромат відштовхне шкідників від крупи.

Раніше повідомлялося, як приготувати гречаний хліб з хрусткою скоринкою, який не купиш ні в одному магазині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ