Щавель - неймовірно корисна для здоров'я зелень. Однак зазвичай у нас вона асоціюється тільки із зеленим борщем, тому вживаємо ми її досить рідко, а дарма.
За словами вчених, щавель здатний надавати противірусну дію. В його складі є велика кількість вітаміну А, В, С, що сприятливо позначається на стресостійкості організму, гостроті зору і настрої. Також в щавлі міститься безліч мікроелементів - зокрема, це кальцій, магній, фосфор, калій, залізо і т.д. Щавель покращує травлення і має жовчогінні властивості, а завдяки вмісту дубильних речовин рослина здійснює в'яжучу дію на організм. Вживання щавлю також особливо корисне при авітамінозі і анемії.
Рецепт салату з щавлем
Щавель, петрушку, кріп і зелену цибулю треба промити в холодній воді і дрібно нарубати. Помідори наріжте невеликими шматочками. Кубиками наріжте сир бринзу або фету. Волоські горіхи злегка підсмажте, подрібніть і додайте в салат. Для заправки змішайте оливкову або соняшникову олію, сіль, перець і мед. Салат має трохи постояти, щоб зелень встигла дати необхідні смакові якості.
Нагадаємо, раніше вчені пояснили, в чому користь петрушки для організму людини.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal