Рис містить безліч вітамінів, але не містить глютену - сильного алергену, який багатьом людям категорично протипоказаний. Рисову крупу вважають дієтичною, однак, деякі види рису можуть нашкодити організму. Крім того, варений рис може стати джерелом токсичних речовин.
Небезпека полягає в тому, що якщо після приготування рис швидко не прибрати в холодильник, то він може стати фактично отруйним. Медики попереджають, що в зернах рису містяться спори бактерії Bacilius cereus, які знаходяться в сплячому стані і прокидаються від контакту з водою.
Навіть в готовому вигляді мікроорганізми продовжують залишатися активними і виділяти токсичні речовини. Через це вареним рисом можна навіть отруїтися. Але ж гарячий рис ніхто в холодильник не ставить, а значить кожен раз, вживаючи остиглий рис, ми ризикуємо своїм здоров'ям. Щоб уберегти себе і не дати мікробам розмножуватися, після варіння рис потрібно скоріше ставити в холодильник. Зберігати готовий рис можна не більше 2-х днів.
Кому протипоказано їсти рис?
Рис протипоказано їсти при травмах слизової оболонки внутрішніх органів і при діабеті. Білий рис часто викликає алергію, тому хронічним алергікам варто спостерігати за своїм самопочуттям.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Не можна поєднувати рис з продуктами, в яких багато жиру, і з цитрусовими.
Рис наділений великою кількістю швидких вуглеводів, тому людям із зайвою вагою від цієї крупи краще відмовитися. При вродженій схильності до запорів будь-який рис потрібно їсти з обережністю і не дуже часто.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний рисовий пудинг з сиром всього за 15 хвилин.