Буряк - один з найпопулярніших овочів в Україні. Його використовують для приготування борщу, салатів та інших страв. Однак не всі знають, що попри безліч корисних властивостей цього овоча, він може бути шкідливим.
Для початку слід розповісти про позитивний вплив буряка на організм. В цьому овочі міститься фолієва кислота, яка життєво необхідна при вагітності, а також під час планування зачаття дитини, тому майбутнім мамам слід звернути особливу увагу на цей продукт. Також у складі буряка є мікроелементи, які дуже корисні для кровотворення.
Буряк має сечогінний і послаблюючий ефекти, чудово знеболює і має протизапальну дію. При регулярному вживанні цього овоча можна побороти депресивний стан, а завдяки високому вмісту магнію страви з буряка допомагають при лікуванні атеросклерозу і гіпертонії.
Однак медики радять з великою обережністю ставитися до страв з буряка людям, які страждають на гастрит, діабет і при сечокам'яній хворобі.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Також від вживання буряка краще відмовитись людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту. У складі цього продукта є кислота, яка може викликати загострення гастриту, виразкової хвороби і панкреатиту.
Буряк також протипоказаний діабетикам, тому що в ньому міститься багато цукру.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати салат для схуднення з буряка і капусти.