Борщ з копченим салом: старовинний рецепт неймовірно пікантної страви

Автор: Лобанова Єлизавета

Борщ вміє готувати кожна українська господиня, проте іноді хочеться спробувати щось новеньке. Для тих, хто віддає перевагу м'ясному бульйону, пропонуємо зробити страву ще більш пікантною, і приготувати борщ з додаванням копченого сала. Смак страви вас приємно порадує. В ньому ви відчуєте і насиченість, і пікантний аромат. Приготуйте борщ за нашим рецептом і ви самі здивуєтеся результату! Рецепт розрахований на 10 порцій.

Борщ з копченим салом: старовинний рецепт неймовірно пікантної страви  - today.ua

Інгредієнти:

  • буряк - 500 г;
  • копчене сало-150 г;
  • яловичина - 300 г;
  • картопля - 250 г;
  • білокачанна капуста - 500 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 головки;
  • томатна паста - 2 столові ложки.
  • морква - 1 штука;
  • сушена петрушка - 2 столові ложки;
  • сметана 35% - 50 г;

Борщ з копченим салом: старовинний рецепт неймовірно пікантної страви

Для початку готуємо м'ясо. Нарізаємо яловичину шматками по 2-3 сантиметри, кладемо в каструлю і додаємо головку ріпчастої цибулі. Ставимо бульйон на вогонь і варимо близько години.

Починаємо готувати основну частину будь-якого борщу - зажарку. Ріжемо на сковорідку копчене сало, натираємо буряк і моркву, додаємо цибулю, і все добре перемішуємо. В кінці додаємо томатну пасту, і обсмажуємо ще хвилину.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Додаємо зажарку в наш бульйон, шаткуємо капусту і, коли борщ стане бурякового кольору, кладемо капусту в каструлю. Через 15 хвилин додаємо картоплю скибочками по 0,5 см і доварюємо борщ ще 15 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готовий борщ подаємо зі сметаною і зеленню! Смачного!

Раніше повідомлялося, що можна додавати в борщ замість сметани, для тих, кому цей продукт протипоказаний.

Головне