Борщ може бути шкідливим: яких помилок важливо не припускатись при приготуванні страви

Автор: Оксана Житнюк

Борщ - традиційна українська страва, яка є дуже корисною, якщо правильно її приготувати. Втім, припускаючись деяких помилок у рецепті борщу, він може бути навіть шкідливим.

Борщ може бути шкідливим: яких помилок важливо не припускатись при приготуванні страви - today.ua

Лікарі довели, що тим, у кого спостерігаються проблеми з печінкою, червоний борщ їсти протипоказано.

При цьому гастроентерологи стверджують, що щавлевий борщ - найкорисніший для здоров'я людини.

"Зелений борщ" - найкраща їжа для профілактики і лікування проблем з печінкою. За словами медиків, щавлевий борщ, до складу якого входять морква, щавель, цибуля і сметана, набагато корисніший для печінки, ніж його аналог з томатною пастою і буряком.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Небезпека сметани

Зелений борщ без сметани вважається дуже небезпечним. Медики радять додавати до страви сметану, тому що вона нейтралізує велику кількість щавлевої кислоти.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Втім і переборщувати зі сметаною також не можна. Справа в тому, що у великій кількості сметана може бути небезпечною для людей, які мають проблеми з відкладення солей, а також цей продукт може навантажити нирки. Медики радять додавати сметану низької або середньої жирності.

Нагадаємо, раніше шеф-кухар Антон Самойлов назвав найголовнішу помилку господинь під час приготування борщу.

Головне