Борщ - традиційна українська страва, яка є дуже корисною, якщо правильно її приготувати. Втім, припускаючись деяких помилок у рецепті борщу, він може бути навіть шкідливим.
Лікарі довели, що тим, у кого спостерігаються проблеми з печінкою, червоний борщ їсти протипоказано.
При цьому гастроентерологи стверджують, що щавлевий борщ - найкорисніший для здоров'я людини.
"Зелений борщ" - найкраща їжа для профілактики і лікування проблем з печінкою. За словами медиків, щавлевий борщ, до складу якого входять морква, щавель, цибуля і сметана, набагато корисніший для печінки, ніж його аналог з томатною пастою і буряком.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Небезпека сметани
Зелений борщ без сметани вважається дуже небезпечним. Медики радять додавати до страви сметану, тому що вона нейтралізує велику кількість щавлевої кислоти.
Втім і переборщувати зі сметаною також не можна. Справа в тому, що у великій кількості сметана може бути небезпечною для людей, які мають проблеми з відкладення солей, а також цей продукт може навантажити нирки. Медики радять додавати сметану низької або середньої жирності.
Нагадаємо, раніше шеф-кухар Антон Самойлов назвав найголовнішу помилку господинь під час приготування борщу.