Today.ua

Аваков пообіцяв притягнути до відповідальності винних у побитті поліцейських

У суботу, 9 березня, у Києві та Черкасах, під час масових заходів відбулися сутички представників політичної сили "Національний корпус" із правоохоронцями, під час яких, загалом, постраждало 17 поліцейських. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Повідомляється, що у Києві мітингарі намагалися силою прорвати кордон поліцейських, застосувавши газ дратівливої дії та піротехніку. У свою чергу, у відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби. Під час сутичок у столиці постраждали двоє правоохоронців, йдеться у повідомленні.

Вже у Черкасах мітингарі намагались заблокувати кортеж президента України Петра Порошенка, який перебував там з робочим візитом, та намагалися спровокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію, зазначають у МВС.

Активісти спробували прорватись на сцену, правоохоронці ж застосували поліцейські заходи примусу. Внаслідок сутички постраждало 15 поліцейських, зокрема, начальник ГУНП в Черкаській області генерал поліції третього рангу Валерій Лютий, якому розсікли обличчя.

Винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, підкреслив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який зазначив, що "праведний гнів про корупційний злочин справедливий", маючи на увазі розкрадання в "Укроборонпромі", але, за його словами, він "не може породжувати злочинні дії".

Аваков закликав патріотів "думати про країну", а не "розкручувати спіраль ненависті і хаосу", яка руйнує Україну не менше, ніж корупція, додавши, що "перетнувші межу" - понесуть покарання за вуличне насилля.

Як повідомлялося, журналісти програми "Наші гроші" оприлюднили розслідування, в якому зазначено, що топ-чиновники оборонної сфери України організували незаконні поставки контрабандних деталей для військової техніки з території Росії. Після того, як розслідування оприлюднили, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський подав до суду на журналістів Дениса Бігуса та Лесю Іванову, які в журналістському розслідуванні про корупційні схеми в оборонній сфері згадали його ім’я.

Нагадаємо, трьох підозрюваних у розтраті коштів "Укроборонпрому" суд відпустив під заставу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ