Today.ua

7 продуктів, які не підійдуть для приготування в мультиварці

З появою мультиварок процес приготування їжі для багатьох господинь значно полегшився. За допомогою мультиварки приготувати смачний повноцінний обід зможе навіть новачок на кухні. Але не всі знають, що є деякі продукти, які краще не готувати в мультиварці.

Попкорн

Для приготування закуски під кіно необхідна температура не менше 200 градусів. При цьому максимальна температура більшості мультіварок - 175 градусів. Попкорн краще готувати на сковороді або в мікрохвильовій пічці.

Ніжні овочі

Шпинат, спаржа і помідори абсолютно не підійдуть для приготування в мультиварці, тому що в ній вони просто розваряться і стануть кашею. Також не підходять для пристрою заморожені овочі, тому що вони можуть знизити температуру приготування, і результат може вийти не таким, як треба.

Пиріг

Підігрів у мультиварці йде знизу, а приготування здійснюється в замкнутому просторі з недостатньою вентиляцією. Крім того, на кришці накопичується конденсат, через що випічка може вийти вологою.

Безе

Цей десерт теж необхідно випікати при сухому повітрі і невисокій температурі. В мультиварці за рахунок вологості безе не вийде хрустким.

Млинці

В глибокій чаші ви не зможете перевертати млинці, тому їх краще готувати на сковороді.

Каша на молоці

В мультиварці є режим "каша", але він підходить тільки для каш на воді. При закипанні молоко може почати "тікати" через клапан, після чого мультиварку доведеться довго відмивати.

Картопля фрі

Знов таки, мультиварка не зможе дати достатнього підігріву для приготування страви, адже картоплю фрі смажать при температурі 220 градусів.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати сало на пару в мультиварці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ