Деякі продукти в сирому вигляді можуть спровокувати захворювання, знайти причину яких потім буде не просто. Термічна обробка необхідна хоча б для того, щоб не заразитися паразитами, а людям з алергією треба бути особливо обережними, перед тим як пробувати якийсь сирий делікатес. Представляємо до вашої уваги ТОП-5 продуктів, які є на кожній кухні і, можливо, ви їсте їх сирими. Тепер будете знати, чим вони небезпечні.
Медики ні в якому разі не дозволяють їсти сирі сосиски і свинину. Без термічної обробки цих продуктів, ви можете заразитися різними паразитами, які живуть в сирому м'ясі. Як мінімум, можна отруїтися. Запам'ятайте, що всі м'ясні продукти потрібно попередньо піддавати термічній обробці, щоб убити всіх паразитів і бути спокійним за своє здоров'я.
Без термічної обробки не можна їсти баклажани. Цей овоч - дуже сильний алерген. Крім того, в баклажанах міститься речовина соланін, яка отруйна для людей і тварин, і може викликати блювоту, головний біль, діарею, розширення зіниць і багато інших неприємних симптомів. Сира картопля також містить отруйний соланін, тому не здумайте пробувати сиру картоплю!
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Багато хто напевно не знає, але насіння яблук та інших фруктів у сирому вигляді також може бути отруйним. Потрапляючи в людський організм, речовини, що в них містяться, можуть перетворитися в ціанід. А ця речовина є дуже отруйною, її використовують для отрути проти гризунів.
Будьте обережні з дикими грибами. Цей продукт потрібно ретельно вимочувати і піддавати гарячим температурам. Отруєння грибами може бути дуже страшним. Не варто так ризикувати!
Раніше повідомлялося, який продукт чудово зміцнює імунітет і очищає організм від токсинів.