Каші вважаються одними з найкорисніших страв, адже вони насичують організм корисними мікроелементами та вітамінами, а також збагачені складними вуглеводами, завдяки яким вдається надовго зберігати почуття ситості. Однак деякі види каш є особливо корисними, тому на них слід звернути особливу увагу під час карантину, щоб зміцнити імунітет.
Мова йде про житню крупу і пророщені насіння жита.
Медики стверджують, що ці продукти мають такі корисні властивості:
- містять велику кількість клітковини, що сприятливо позначається на роботі кишечника і допомагає в очищенні організму від шкідливих речовин;
- містять велику кількість вітамінів В і С, а також калій, що допомагає зміцнити нервову систему і підняти настрій;
- містять антиоксиданти, які допомагають виводити холестерин, сприятливо позначаються на імунній системі, а також запобігають виникненню онкозахворювань.
Слід зазначити, що житня каша досить довго вариться - близько години, але витративши цей час на приготування, натомість ви отримуєте відмінний продукт, який багатий не тільки на вітаміни, а і на різні макроелементи.
Нагадаємо, раніше вченими було названо кашу, яка допоможе зберегти молодість на довгі роки.