Today.ua

Зміцнить імунітет і знизить ризик раку: вчені назвали цілющий диво-фрукт

Корисним і смачним фруктом, в засушеному вигляді, є плоди фінікової пальми. Фініки особливо корисні в період епідемій. Вони сприяють зміцненню імунітету, посилюючи здатність організму протистояти різним інфекціям. Крім того, цей популярний сухофрукт нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає в боротьбі з печією, підвищує рівень гемоглобіну і навіть знижує ризик розвитку онкології.

У день досить з'їдати не більше 10 штук фініків, щоб покращити загальний стан організму, очистити легені від мокроти (у разі необхідності), а також вивести паразитів.

Фініки мають ряд протипоказань. Людям на дієті їх краще не вживати через високий вміст вуглеводів. Виключити сухофрукт варто з раціону діабетиків, оскільки у нього високий глікемічний індекс, що може викликати різке збільшення рівня цукру в крові. При непереносимості фруктози і при серйозних алергічних захворюваннях фініки також є небезпечними для здоров'я.

У період відновлення після тривалих хвороб фініки служать хорошим тонізуючим та загальнозміцнюючим засобом. Концентрація калію і магнію в цих фруктах досить висока для підтримки серця в здоровому стані, а амінокислота триптофан гальмує процеси старіння, забезпечуючи гарний настрій і спокійний сон.

Раніше повідомлялося, кому протипоказано їсти часник та імбир, незважаючи на загальнозміцнюючі властивості цих продуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ