Today.ua

Зміна оператора зі збереженням номеру: що треба знати абонентам Київстар і Vodafone

Мобільні оператори України повідомили про незвичайні нововведення. Так, з 1 травня абоненти зможуть зберігати номер телефону при зміні оператора. Що потрібно зробити, щоб скористатися даною послугою, розповів виконавчий директор УДЦР Вадим Гулько.

Перш за все експерт радить переконатися, що ви ідентифіковані. Якщо ви просто купили карту і користуєтеся, то треба піти до старого оператора і дати йому паспортні дані - тоді номер можна буде закріпити за вашим ім'ям.

Далі можна все оформити в онлайн-режимі через відповідні програми і сайт. Можна все зробити і при особистій зустрічі та піти в сервісний центр.

"Ваше завдання сказати - я хочу перейти, наприклад, 15 травня. Оператор відзначає, коли ви хочете перейти до нього, і 15 травня організовує технічний перехід", - розповів експерт.

Гулько також зазначив, що за деяких обставин оператор може відмовити абоненту в переході. Наприклад, документи подала не та людина, на яку оформлено номер, або в документах вказані недостовірні дані.

Також голова Українського державного центру радіочастот вважає, що нова послуга створить додаткову конкуренцію між мобільними операторами і дозволить знизити тарифи на зв'язок.

Нагадаємо, "Київстар" запускає новий проект для студентів і школярів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ