Today.ua

“Зло має бути покаране“: Ляшко заявив про “безхребетність“ української влади

Олег Ляшко, колишній народний депутат та лідер Радикальної партії, розкритикував українську владу та вказав на її "безхребетність" через ситуацію з розслідуванням авіакатастрофи, що сталася в Ірані. Відповідне відеозвернення Ляшко оприлюднив на своїй сторінці в Facebook.

"Безхребетність української влади дозволяє верхівці Ірану уникнути відповідальності і справедливого покарання за наш збитий літак. Сьогодні - 40 днів від моменту трагедії. Заради світлої пам‘яті її жертв зло має бути покаране! Міжнародний трибунал і мільярдні санкції - це буде справедливо", - написав Ляшко.

Звертаючись до своїх фоловерів, політик зазначив, що в авіакатастрофі загинуло майже 180 осіб, 11 з яких - українці. Ляшко висловив співчуття родинам, друзям і близьким загиблих.

"Ми чуємо заяви про те, що Іран відмовляється надати Україні "чорні скриньки" для розшифровки. Вони торгуються за якісь копійчані цифри компенсації родичам загиблих наших громадян. Як веде себе у цій ситуації українська влада? Ніяк", - наголосив Ляшко.

Він також навів у приклад Канаду, яка подала судовий позов на декілька мільярдів доларів. При цьому в позові Канада звинувачує Іран в навмисному збитті літака. Україна ж тим часом, як наголосив Ляшко, доручила розслідування саме Ірану, через що, на думку політика, не варто навіть сподіватись на об'єктивні результати та покарання винних.

Нагадаємо, раніше "радикал" Олег Ляшко заявив, що він би на місці Зеленського "змусив Іран заплатити найвищу ціну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ