Жюльєн з білих грибів і сметани: покроковий рецепт смачної страви до обіду

Автор: Оксана Житнюк

Жюльєн з грибами — смачна закуска, яка досить просто готується та стане чудовим доповненням до обіду або вечері. Особливо смачним жюльєн виходить, якщо робити його з білими грибами.

Жюльєн з білих грибів і сметани: покроковий рецепт смачної страви до обіду - today.ua

Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • білі гриби (свіжі або заморожені) - 200 г;
  • печериці (свіжі або заморожені) - 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • сметана жирністю 25% - 150 г;
  • сир твердий тертий - 100 г;
  • сіль і перець - за смаком;
  • картопляний або кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.;
  • трюфельна олія (можна не додавати) - 1 ч.л.;
  • вершкове масло - 1 ст. л.;
  • рослинна олія - ​​2 ст. л.

Цибулю дрібно наріжте, гриби наріжте соломкою.

Крохмаль залийте половиною склянки холодної кип'яченої води і добре його розмішайте.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Нагрійте сковороду, налийте рослинну олію і розтопіть в ній вершкове масло.

Обсмажуйте цибулю до м'якості, потім додайте гриби і смажте ще 3-5 хвилин.

Додайте сметану, дайте їй закипіти, посоліть і поперчіть. Суміш з крохмалем влийте до грибів в сметані, швидко та добре розмішайте.

Додайте частину тертого сирого, розмішайте. Полийте трюфельною олією і ще раз розмішайте.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Викладайте жюльєн ложкою в невеличкі форми, зверху викладіть сир та запікайте в духовці при температурі 220 градусів ще 2-3 хвилини.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт картоплі в рукаві.

Головне