Today.ua

Жертвами булінгу в Україні стають близько 70% дітей

Близько 70% українських дітей стикаються з булінгом. Це негативна поведінка дитини чи групи дітей щодо іншої дитини чи групи дітей, що супроводжується психологічним та фізичним насильством.

Про це повідомила заступник міністра юстиції України Іванна Смачила, інформує прес-служба Міністерства Юстиції.

«Булінг - це агресивна, свідома, вкрай негативна поведінка дитини чи групи дітей відносно іншої дитини чи групи дітей, яка супроводжується психологічним та фізичним насильством. Найбільш вразлива категорія постраждалих від цькування - діти шкільного віку, підлітки. Сьогодні близько 70% дітей стикаються з булінгом», - зазначила Смачило.

За її словами, саме через таку сумну статистику Міністерство юстиції виступило з ініціативою проводити в рамках проекту «Я маю право!» загальноукраїнську кампанію #СтопБулінг. Вона відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та у співпраці з Національною поліцією України.

Смачило зазначила, що основним завданням кампанії є надати дітям інформацію про те, як поводити себе у разі агресивної поведінки з боку інших дітей, а також пояснити батьками, як зрозуміти, що їхня дитина є жертвою цькувань та навчити реагувати на це.

Окрім цього, буде роз'яснено, які види булінгу існують та як діяти, коли ви стаєте свідком подібної поведінки.

Нагадаємо, що Супрун дала батькам поради, як підготувати дитину до школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ