Today.ua

Зеленуватий наліт на жовтку вареного яйця дуже токсичний – лікарі

Переварені курячі яйця завдають організму серйозної шкоди, стверджують лікарі. Фахівці розповіли, чим небезпечний зеленуватий наліт на жовтку, і скільки хвилин можна варити яйця.

Багато людей варять курячі яйця не правильно. Якщо на жовтку з'явився зеленувато-блакитний наліт, то даний продукт вже не придатний в їжу.

Жовток курячого яйця набуває дивного відтінку, коли продукт піддається занадто довгій термічній обробці. В цьому випадку, в яйці стрімко утворюються токсичні для організму людини речовини. Зокрема, це сульфід заліза, який згубно впливає на наше здоров'я.

За словами лікарів, якщо ви хочете отримати від варених курячих яєць тільки користь, то варіть їх не більше десяти хвилин. Після цього негайно занурте яйця в холодну воду. В іншому випадку, процес утворення сульфіду заліза ще буде тривати деякий час, що зробить продукт ще більш небезпечним для здоров'я.

Відзначимо, що навіть правильно звареними яйцями не варто зловживати. Даний продукт харчування здатний не тільки зміцнити здоров'я, але і зруйнувати його. Обов'язково порадьтеся з лікарем, перш ніж вводити яйця в свій раціон.

Нагадаємо, раніше фахівці розповіли, в чому полягає різниця між курячими яйцями з білою і коричневою шкаралупою. Можливо, ці висновки стануть для вас несподіванкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ