Today.ua

Зеленський “заплатив“ за голос одного виборця 16 гривень

Політичні експерти підрахували кількість грошей, які кандидати у президенти офіційно витратили на проведення агітації та внесення грошової застави, із кількістю голосів, які вони отримали наприкінці. Про це повідомляє Комітет виборців України.

Найдорожчою вартість голосу виборця вийшла для Романа Насірова. Кандидат витратив на агітаційну кампанію та заставу 2,5 млн. грн. і отримав підтримку 2507 виборців. Тобто, вартість одного голосу склала 997 грн. За ним йде Сергій Каплін, який витратив 12,6 млн й отримав 14 871 голосів з "номінальною" вартістю голосу у 849 грн. Аркадій Корнацький витратив 3,5 млн. грн, при цьому отримавши 4 358 голосів, що дорівнює 825 грн за відповідну позначку у бюлетені.

У свою чергу, найменш усього, як виявилося, у виборців "вклався" Ігор Смешко, витративши 3,9 млн. грн. та отримавши підтримку 1 104 537 виборців. У еквіваленті вартість голосу склала 4 грн.

Володимир Зеленський витратив на свою кампанію 88,9 млн грн та отримав 5 529 460 голосів. Тобто, вартість голосу "за Зе" склала 16 грн. Ще один кандидат, Юрій Тимошенко, витратив на кампанію разом із заставою 2,5 млн. грн та отримав 114 207 голосів, що складає 22 грн. за голос.

Вартість одного голосу виборця

У КВУ рахували суми витрачених коштів відповідно до проміжних фінансових звітів кандидатів, включно із 2,5 млн. грн. вартості виборчої застави та даних ЦВК, які на момент публікації підрахували трохи більше 97% бюлетенів.

Нагадаємо, кандидат у президенти України Володимир Зеленський, який збирається балотуватися лише на один термін, оприлюднив текст передвиборчої програми.

Також ми писали, що Зеленський розповів, чим відрізняється від інших кандидатів у президенти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ