Today.ua

Зеленський закликав нардепів не піаритися у Верховній Раді

Президент України Володимир Зеленський закликав народних обранців наступні два місяці, допоки триватиме виборча кампанія, не використовувати трибуну Верховної Ради для особистого піару. Про це глава держави написав у Фейсбуці.

Окрім того, Зеленський закликав нардепів не перетворювати парламент у "майданчик" для виборчих кампаній "старих" політичних партій.

"Попри те, що ваша діяльність майже остаточно знищила легітимність Верховної Ради, у вас є шанс хоч трохи відновити довіру суспільства до представницької демократії", - висловив переконання президент.

За його словами, для цього потрібно почати голосувати за реформаторські законопроекти, розроблені українськими та західними фахівцями та не "псувати" їх "корупційними витівками".

Потрібні громадянам та країні законопроекти роками залишаються без розгляду, присоромив парламентарів Володимир Зеленський.

Також президент впевнений, що Центральна виборча комісія виконає свої функціональні обов’язки з організації виборчого процесу.

Нагадаємо, на думку Володимира Зеленського, головним аргументом для дострокового припинення повноважень депутатів Верховної Ради є дуже низька довіра українців до цієї інституції.

Нагадаємо також, що лідер Радикальної партії Олег Ляшко вважає указ Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради неконституційним і незаконним, а його ініціатора порівняв з президентом-втікачем Віктором Януковичем, який в 2010 році за підтримки суддів Конституційного суду змінив основний Закон, щоб захопити владу в країні.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія України очікує від президента Володимира Зеленського, народних депутатів та Уряду внесення змін до законів про державні закупівлі, щоб встигнути підготуватись до парламентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ