Today.ua

Зеленський призначив заступників голови АП, радників та помічників президента

Новообраний президент України Володимир Зеленський підписав укази про перші призначення в Адміністрації президента. Зокрема, АП очолив радник Зеленського з юридичних питань та особистий адвокат українського олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан, а першим помічником президента став Сергій Шефір.

Першим заступником глави АП став Сергій Трофімов, який був виконавчим продюсером "95-го кварталу". Заступниками керівника АП президент призначив Олену Зеркаль (раніше – заступниця голови МЗС Павла Клімкіна), Юрія Костюка (входив до креативної групи виборчого штабу, а раніше писав сценарії до серіалів і фільмів "Кварталу"), Руслана Рябошапку (до приєднання до виборчого штабу працював в НАЗК) та Кирила Тимошенка (засновник продакшн "Гуд Медіа" і член оргкомітету інавгурації).

У Верховній Раді Зеленського представлятиме його радник Руслан Стефанчук – доктор юридичних наук, адвокат і головний ідеолог виборчого штабу новообраного президента.

Своїм помічником глава держави призначив Андрія Єрмака - юриста-міжнародника, засновника "Міжнародної юридичної компанії", що працює у сфері захисту прав інтелектуальної власності та авторського права. Також Єрмак є засновником Garnet International Media Group.

Своїм позаштатним радником Зеленський призначив Михайла Федорова – координатора цифрової команди у штабі президента.

Нагадаємо, вчора, 21 травня, вже на наступний день після інавгурації, президент Володимир Зеленський прибрав пости охорони по дорозі до будівлі Адміністрації президента на вул. Банковій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ