Today.ua

Зеленський пригрозив українцям обов'язковою вакцинацією: “Зобов'язані за законом“

Президент Володимир Зеленський закликав українців піклуватися про своє здоров'я, проходити медогляд, і у разі спалаху небезпечних вірусних інфекцій робити вакцинацію. Згідно з законом, є професії, представники яких зобов'язані робити щеплення. Йдеться про тих людей, чия робота пов'язана з потенційним поширенням інфекції.

Як відомо, не всі громадяни підтримують обов'язкову вакцинацію і на сайті глави держави навіть опублікована петиція, яка закликає президента не допустити примусового проведення тестів і вакцинації. Документ вже підписали 25 тисяч українців, і тепер останнє слово за президентом.

Українці вимагають не порушувати право на їх недоторканність і поважати гідність, тому виступають проти введення в Україні обов'язкової вакцинації, а також тестування, незважаючи на всі карантинні заходи. Автор петиції закликав президента Зеленського "не допустити порушення ст. 28 Основного закону держави і забезпечити повагу до гідності та недоторканності кожної людини і громадянина".

Володимир Зеленський у відповідь на цю петицію сказав, що українці за законом зобов'язані приймати профілактичні заходи, які спрямовані на збереження їх здоров'я. Обов'язковій вакцинації підлягають особи, діяльність яких може супроводжуватися поширенням різних інфекцій.

Президент підкреслив, що в 2019 році ВООЗ внесла відмову від вакцинації до списку глобальних загроз людству. Зараз у світі активно розробляється і тестується вакцина від коронавіруса, яка допоможе людям захиститися від цього інфекційного захворювання.

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, чому в Україні не будуть розробляти вакцину проти коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ