Today.ua

Зеленський пообіцяв знизити комуналку в Україні

Одне із головних завдань нової української влади - це зменшення частки доходів, яку українські сім'ї витрачають на оплату тарифів на комунальні послуги. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону вчора, 10 жовтня.

Зеленський зазначив, що Міжнародний валютний фонд вимагає, щоб ціни на газ в Україні відповідали ринковим. Проте, за словами глави держави, його команда все ж прийняла рішення навпаки знижувати тарифи.

"Для нашої країни – це збільшення тарифів. Але ви бачите, що, починаючи з літа, ми їх зменшуємо. Це і є наше завдання. Я говорив із Міжнародним валютним фондом і з нашим урядом, і ми домовлялися: якщо ми відкриємо ринок і якщо у нас будуть ринкові ціни, відсоток на сплату комунальних тарифів від доходу сім’ї повинен зменшитися. І це ми гарантуємо людям", – сказав Зеленський.

Глава держави додав, що прожитковий мінімум у 2020 році має збільшитися.

Крім того, він наголосив, що громадяни України ніколи не платитимуть 50-80% від свого доходу чи доходу сім’ї за "комуналку".

"Ми працюємо над деякими речами, щоб тарифи зменшилися", – наголосив президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що комуналка в Україні подорожчає мінімум на 15-20%. Так, за словами глави комітету з питань житлово-комунальної інфраструктури, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської ради при КМДА Олега Попенка, наразі деякі комунальники вже підвищили тарифи на тепло і гарячу воду, інші готуються це зробити в самий найближчий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ