Today.ua

Зеленський подав до суду на скандального художника: погрожував вбити президента

Президент України Володимир Зеленський подав до суду на українського художника, телеведучого і блогера Сергія Пояркова, який у прямому ефірі національного телеканалу принизив главу держави. За це він, на думку Зеленського, повинен понести відповідальність. Засідання суду по цій справі відбудеться у Києві 30 червня.

Справу розгляне Шевченківський райсуд Києва. Обвинувальний акт у рамках розслідування кримінального провадження про погрози вбивством Зеленському Пояркову вручили в кінці травня, проте справа розслідується ще з жовтня 2019 року.

Художника звинувачують у злочині, передбаченому частиною 1 статті 346 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча), яка передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі.

Приводом для судового розгляду стала одна з пародій Сергія Пояркова на президента Володимира Зеленського, в якій він назвав президента "маленьким чмом" і "криворізьким ссикунчиком". Також Поярков дозволив собі назвати батька президента України "тупим".

Сам художник заперечує, що скоїв злочин:"Немає злочину, ані замаху - не існувало. Не може пародія розглядатися як злочин".

Як відомо, 27 грудня 2019 року в прямому ефірі програми «Поярков News» Сергій Поярков пообіцяв відшмагати президента Володимира Зеленського та його команду на стайні різками. Після такої заяви в січні 2020 року СБУ пред'явила Сергію Пояркову підозру в погрозі вбивством Володимиру Зеленському.

"Зеленський і ваша команда, дивіться кліп Емінема! Якщо не будете виконувати мою команду — там все написано! Ви — моя прислуга! Я вас буду пороти на стайні різками, якщо ви, падли, не будете мене слухатися. Всі зрозуміли? А ну швидко побігли виконувати!" — пригрозив президенту Поярков.

Раніше повідомлялося, що Хмельницький районний суд 19 червня розгляне справу про порушення Володимиром Зеленським карантину під час епідемії коронавіруса в країні. Попередньо главі держави загрожує штраф 17 тис. гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ