Today.ua

Зеленський передумав скликати референдум про мир із Росією

Питання про укладення мирних домовленостей із Російською Федерацією на референдумі - це лише спосіб з’ясувати думку суспільства з цього приводу, яка не має під собою законодавчої основи. На цьому під час зустрічі з громадськими активістами наголосив президент Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

Глава держави зазначив, що прагне прозорості в обговоренні важливих для України питань і не хоче ухвалювати рішення у "кулуарному режимі". За його словами, влада повинна чути кожну людину.

"Це не законодавчий референдум, а інформаційний: громадяни, що ви думаєте", - підкреслив Зеленський.

Він погодився, що більш доцільно назвати це не "референдумом", а "опитуванням" чи "діалогом із суспільством".

Нагадаємо, раніше голова Адміністрації президента Андрій Богдан озвучив можливість проведення референдуму серед українців щодо мирних угод із країною-агресором.

Раніше в команді Володимира Зеленського наголошували, що Крим, а також тимчасово окуповані території Донбасу – це територія України, яка була окупована абсолютно протизаконним і насильницьким шляхом Російською Федерацією. При цьому, у Зеленського вважають, що військове вирішення конфлікту з Росією є неприйнятним, тому офіційним представникам України доведеться говорити з владою РФ.

Окрім того, на думку Зеленського, мінський переговорний процес варто продовжувати, але даний формат слід реформувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ