Today.ua

Зеленський наказав звільнити голів Нацполіції в Житомирській області, які “кришують“ розкрадання бурштину

Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Житомирську область у понеділок, 12 серпня, ініціював кадрові зміни в керівництві Нацполіції і Служби безпеки України. Про це він заявив під час наради в Олевську, присвяченій питанням незаконного видобутку бурштину в регіоні.

Так, на засіданні Зеленський заслухав звіт голови Нацполіції Сергія Князєва щодо протидії незаконному збуту бурштину в Житомирській області.

В результаті президент доручив Князєву звільнити керівників Олевського та Овруцького районів Нацполиции в Житомирській області. За даними гаранта, ці люди причетні до розкрадання бурштину.

Крім цього, Зеленський попросив голову СБУ Івана Баканова звільнити главу управління СБУ в області Володимира Пахнюка.

Орезультатах боротьби з незаконним видобутком бурштину гарант поспілкувався безпосередньо і з керівником Нацполіції в області В'ячеславом Печененко. У підсумку Зеленський порадив йому звільнитися.

"Я вам дуже рекомендую покинути свій пост. Буду говорити з паном Аваковим і паном Князєвим. Може ви нормальна людина і в схемі не були, але ви не можете зробити нічого з "бурштиновими піратами" Житомирської області", - підкреслив президент.

Президент хотів обговорити нагальні проблеми і з прокурором області Любомиром Війтовичем, але виявилося, що той перебуває зараз у відпустці. Тому заслухати довелося його заступника.

Зазначимо, Зеленський порадив кримінальним авторитетам, які "кришують" незаконний видобуток бурштину, змінити країну для проживання.

Раніше Today.ua повідомляв, що Володимир Зеленський призначив нового голову Житомирської обласної державної адміністрації. Ним став екс-заступник начальника головного управління (з дислокацією в Маріуполі) регіонального органу Служби безпеки України Віталій Бунечко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ