Today.ua

Зеленський домовився з олігархами про інвестиції в Донбас

У четвер, 19 червня, під час зустрічі з бізнес-спільнотою в Києві президент України Володимир Зеленський повідомив, що домовився з бізнесменами Віктором Пінчуком, Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським про їх участь у фінансуванні деяких соціально-економічних та гуманітарних проектів.

Під час свого виступу Зеленський закликав представників бізнесу в якості інвесторів і меценатів залучатися до фінансування проекту відновлення та реінтеграції Донбасу.

"Я закликаю вас не залишатися осторонь. Ми публічно запропонували спрямування, а ваша участь – це виключно ваше рішення і ваша справа. Те ж саме я нещодавно запропонував і власникам великого бізнесу – Рінату Ахметову, Вікторові Пінчуку, Ігореві Коломойському, з іншими я ще не зустрівся, збираюся", - сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що зазначені олігархи беруть на себе відповідальність за рішення конкретних питань.

"Наприклад, пан Пінчук забезпечить вже зараз квартирами 24 сім'ї наших полонених моряків, і далі буде займатися проблемами соціальної допомоги всіх військовослужбовців. Це наша домовленість", - підкреслив президент.

Також він повідомив, що з Рінатом Ахметовим вони прийшли до згоди про скасування формули "Роттердам+", а також домовилися, що той буде вкладати гроші в медицину і інвестувати в інфраструктуру Донбасу.

"Перший результат ви вже бачили – це 200 "швидких" для міських і сільських лікарень по всій Україні", - заявив Зеленський.

У свою чергу, за словами Зеленського, Ігор Коломойський буде вкладати "дуже великі гроші" в інфраструктуру Донбасу.

"Але він про це ще не знає", - зазначив Володимир Зеленський.

Також Зеленський повідомив, що для відновлення Донбасу необхідно понад 300 млрд грн.

Як раніше повідомляв Today.ua, на початку червня Володимир Зеленський заявляв про плани зібрати разом представників великого бізнесу і запропонувати їм інвестувати в Донбас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ