Today.ua

Зеленського викрили в таємних переговорах з куратором по Донбасу Путіна

Збиття ракетою українського літака в Ірані могло бути способом залякування Володимира Зеленського з боку РФ. Таку думку висловив співзасновник і директор економічних програм Ukrainian Institute for the Future Анатолій Амелін на своїй сторінці в соцмережі.

"Не люблю теорії змови, можливо, щось пропустив, але у мене залишилися важливі запитання без відповідей", - написав він.

Експерт висловив сумніви щодо того, що Зеленський опинився в Омані для відпочинку.

"З ким насправді Зеленський зустрічався в Омані? І про що говорили? Ну не вірю в спонтанну зміну місця відпочинку. Зустріч із переляканим міністром закордонних справ Оману (країни з мізерним товарообігом з Україною) теж має низку запитань. Домовленості абстрактні і безглузді, вибачте", - вважає Амелін.

Також він задався питанням щодо того, хто так оперативно організував зустріч Зеленському з міністром закордонних справ Оману, а також нагадав, що в Україні немає посольства Оману (комунікації будуються через посольство в Москві).

Крім того, Амелін наголосив, що Зеленського в Омані супроводжував його помічник Андрій Єрмак, який перебуває в прямому контакті із російським куратором бойовиків на Донбасі Владиславом Сурковим.

Експерт перелічив ще низку питань, які в нього виникли на тлі останніх подій.

"Чому було обрано готель максимально близько до посольства РФ в Омані?", "Хто зробив фото Зеленського в Омані, і навіщо його злили? Нагадаю, вперше з'явилося воно на такому специфічному ресурсі, як Страна.ЮА. Дуже схоже на злив спецслужб для чинення тиску на Зеленського (самі подумайте, якої країни)", "Кого з Москви привіз в Оман борт Медведчука? І про що були переговори?", "Чому було збито саме український літак? По-перше, зліт було дозволено диспетчерами, що дивно. По-друге, це був не єдиний борт у повітрі. По-третє, спецслужби Ірану давно і щільно працюють зі спецслужбами РФ (крім поставок зброї). По-четверте, у випадковість таких "жертв" хтось вірить?" - написав він.

На думку експерта, все вказує на те, що у Зеленського в Омані відбулась зустріч із Сурковим.

"Могли обговорювати "особливий статус" Донбасу, проведення місцевих виборів та інтеграцію "нового" Донбасу на умовах Москви вже цього літа... Збитий літак міг бути способом залякування (як рекетири в 90-ті прострілювали ногу жертві...)", - зазначив він.

Нагадаємо, 8 січня в Ірані ракетою було збито український літак. В результаті авіакатастрофи загинули всі пасажири та екіпаж літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ