Today.ua

Розпуск Ради: Зеленський обіцяє не тиснути на Конституційний суд

Під час візиту до Франції президент України Володимир Зеленський, чий указ про законність розпуску Верховної Ради і дострокових парламентських виборах розглядає Конституційний суд, вважає, що рішення суду буде «однозначним». Про це Зеленський заявив у коментарі журналісту «Нового часу» Крістіні Бердинських.

- Я думаю, що рішення Конституційного суду України буде однозначним, - сказав Зеленський. - Я вважаю, що ми все робили за законом. Я розпустив Раду і за законом, і за запитом суспільства. Тому і думаю, що рішення буде таким, а не іншим.

На уточнююче питання, як він буде діяти, якщо Конституційний суд визнає його указ неконституційним, Володимир Зеленський додав:

«Давайте дочекаємося рішення. Вони і так затягують, мені здається. Але головне, що я не хочу впливати на український суд».

https://twitter.com/tweetsNV/status/1140574749808046085?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1140574749808046085&ref_url=https%3A%2F%2Ffakty.ua%2F308786-zelenskij-rasskazal-chto-budet-delat-esli-sud-priznaet-rospusk-rady-nezakonnym

Нагадаємо, у вівторок, 18 червня, Велика палата Конституційного суду України продовжить розгляд справи про конституційність указу президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради України. Відзначається, що дане питання КСУ продовжить розглядати в закритій пленарній частині.

Як раніше повідомляв Today.ua, 4 червня Велика палата Конституційного суду почала розгляд питання про конституційність указу президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту, який 20 травня, під час урочистого засідання українського парламенту з нагоди інавгурації заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання.

Через тиждень, 11 червня, в Конституційному суді виступив сам Володимир Зеленський.

Пізніше спікер парламенту Андрій Парубій передав КСУ список народних депутатів, які входили в коаліцію і заяви про вихід з коаліції, що надходили в апарат Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ