Today.ua

“Зе! без Супрун“: під Офісом президента мітингують з вимогою відставки очільниці МОЗ

Сьогодні, 12 серпня, під Офісом президента мітингують декілька сотень людей, більшість з яких - працівники медичних установ та лікарських об’єднань. Вони вимагають від нової влади відставки виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Організатори акції стверджують, що "не проти охорони здоров'я, але вона має бути з людським обличчям".

На мітингу чутно вигуки "Супрун, геть" і "Супрун - ганьба!".

За словами одного з координаторів мітингу Андрія Гука, три роки діяльності останнього уряду "показали неспроможність виконувати дієву реформу охорони здоров'я".

"Ми сюди прийшли, щоб налагодити діалог з новою адміністрацією Офісу президента, для того, щоб знайти консенсус в подальшому проведенні реформ охорони здоров'я", - сказав Гук.

Активіст наголосив, що очікує сьогодні зустрічі з представниками влади.

Відомо, що з Офісу президента на Банкову вже вийшов радник президента Михайло Радуцький. Наразі він спілкується з організаторами мітингу.

Нагадаємо, тим часом українці запустили у соцмережах флешмоб #УлянувМіністри, таким чином вимагаючи залишити в. о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун в новому уряді на своїй посаді. Лідери думок, керівники громадських організацій, благодійних фондів і звичайні громадяни постять спільні фото з Супрун, перераховують досягнення міністра, пояснюють, чому хочуть бачити її в подальшому главою МОЗ. Народ наполягає “не шукати нові обличчя” на посаду, а призначити міністром охорони здоров’я в новому уряді саме Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ