Запечене картопляне пюре з сиром та беконом: рецепт оригінальної запіканки для ситної вечері

Автор: Лобанова Єлизавета

Страви з картоплі посідають почесне місце на столах українців. Якщо у вас залишилося вчорашнє картопляне пюре, то з нього можна зробити одну пікантну і ситну страву - запіканку з сиром і хрустким беконом. Готуйте страву у великому деко, щоб вистачило на кілька прийомів їжі.

Запечене картопляне пюре з сиром та беконом: рецепт оригінальної запіканки для ситної вечері - today.ua

Запечене картопляне пюре з сиром та беконом

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • вершкове масло - 6 ст. л.
  • сметана – 2 ст. л.
  • бекон - 6 скибочок
  • тертий твердий сир - 1 склянка
  • молоко - неповна склянка
  • сіль і перець
  • свіжа петрушка

Запечене картопляне пюре з сиром та беконом: рецепт оригінальної запіканки для ситної вечері

Картоплю очистіть і наріжте скибочками.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Вершкове масло трохи потримайте при кімнатній температурі.

Підсмажте бекон і розкришіть його на дрібні шматочки.

Варіть картоплю з лавровим листом 15-20 хвилин, як на пюре. Злийте воду і викиньте лавровий лист.

Додайте розм'якшене вершкове масло і розімніть картоплю до отримання однорідної маси. Додайте сметану і молоко та продовжуйте пюрувати. Додайте сіль та перець за смаком.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму олією. На дно підготовленої форми викладіть картопляне пюре. Зверху – посипте тертим сиром.

Випікайте картопляну запіканку протягом 10 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне підрум'янюватися.

Наприкінці додайте розфарбований бекон і посипте свіжою петрушкою.

Подавайте страву до гарячого столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, що в Україні очікують стрибка цін на картоплю до кінця року.

Головне