Страви з картоплі посідають почесне місце на столах українців. Якщо у вас залишилося вчорашнє картопляне пюре, то з нього можна зробити одну пікантну і ситну страву - запіканку з сиром і хрустким беконом. Готуйте страву у великому деко, щоб вистачило на кілька прийомів їжі.
Запечене картопляне пюре з сиром та беконом
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- вершкове масло - 6 ст. л.
- сметана – 2 ст. л.
- бекон - 6 скибочок
- тертий твердий сир - 1 склянка
- молоко - неповна склянка
- сіль і перець
- свіжа петрушка
Картоплю очистіть і наріжте скибочками.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вершкове масло трохи потримайте при кімнатній температурі.
Підсмажте бекон і розкришіть його на дрібні шматочки.
Варіть картоплю з лавровим листом 15-20 хвилин, як на пюре. Злийте воду і викиньте лавровий лист.
Додайте розм'якшене вершкове масло і розімніть картоплю до отримання однорідної маси. Додайте сметану і молоко та продовжуйте пюрувати. Додайте сіль та перець за смаком.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму олією. На дно підготовленої форми викладіть картопляне пюре. Зверху – посипте тертим сиром.
Випікайте картопляну запіканку протягом 10 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне підрум'янюватися.
Наприкінці додайте розфарбований бекон і посипте свіжою петрушкою.
Подавайте страву до гарячого столу.
Смачного!
Раніше повідомлялося, що в Україні очікують стрибка цін на картоплю до кінця року.