Шоколад має десятки різновидів, кожен з яких відрізняється своїми властивостями. Медики неодноразово підтверджували користь шоколаду, однак, не варто забувати, що найкорисніший - це чорний шоколад, у складі якого не менше 72% какао. Всі інші сорти шоколаду можуть бути навіть шкідливими для здоров'я, оскільки містять багато цукру.
За словами дієтолога Наталії Мальцевої, гіркий 72% або 82% чорний шоколад сприяє виробленню серотоніну через високий вміст какао-бобів. У свою чергу флавоноїди в складі гіркого шоколаду запобігають появі передчасних зморшок на обличчі, а також знижують вірогідність виникнення раку шкіри, а поліфеноли покращують кровообіг і знижують тромбоутворення.
Дієтолог додала, що ризик виникнення цукрового діабету у любителів цього сорту шоколаду досить низький. На відміну від інших різновидів шоколаду, гіркий має низький глікемічний індекс, і його вживання позитивним чином позначається на функціонуванні підшлункової залози.
Теобромін, який входить до складу чорного шоколаду, тримає в тонусі серцевий м'яз. Для жінок вживати чорний шоколад просто обов'язково. Цей продукт зменшує больові відчуття під час критичних днів.
А ось найпопулярніший серед споживачів молочний шоколад зовсім не є корисним. У його складі максимум 30-50% какао, цукор і добавки. Людям, схильним до повноти і хворим на діабет, цей сорт шоколаду просто протипоказаний.
Раніше повідомлялося, чому медики не рекомендують їсти шоколад перед сном.