Today.ua

Які продукти не можна розігрівати повторно

Багато продуктів після повторного розігрівання втрачають свої смакові якості та зовнішній вигляд. Але причина, по якій не можна розігрівати деяку їжу, набагато серйозніша. Справа в тому, що ви можете навіть отруїтися, якщо з'їсте деякі розігріті страви. Щоб уникнути цього, давайте дізнаємося, які продукти варто з'їдати одразу після приготування.

Селера

Цей овоч містить нітрати, які в сирому вигляді не токсичні, але при нагріванні вони перетворюються на канцерогенні нітрозаміни. Якщо ви приготували з селери крем-суп, то їжте його в холодному вигляді. Категорично не можна ставити страву в мікрохвильову піч.

Шпинат

У шпинаті міститься багато вітамінів і мінералів, але як і в селері, нітрати в ньому при повторному нагріванні перетворюються в нітрити і нітрозаміни. Додайте шпинат в смузі, сендвічі і салати, які можна їсти в холодному вигляді.

Гриби

В грибах міститься багато білка, вітамінів і амінокислот, але в гарячому вигляді продукт засвоюється досить погано. При високих температурах білок в грибах змінює свою структуру, і це провокує болі в шлунку і здуття живота. Розігрівайте гриби не більше ніж до 70 °С, а заради своєї ж безпеки їх краще їсти холодними.

Картопля

Напевно ви здивовані, але картоплю теж потрібно їсти холодною, тоді вона не втрачає корисні властивості. Якщо ви запекли картоплю, то зберігайте її прямо у фользі. Пюре, картопляні запіканки, вареники з картоплею і смажену картоплю з'їдайте відразу.

Курка

Страви з курки при розігріванні стають шкідливими. Структура білка, що міститься в курячому м'ясі, руйнується, і це може призвести до проблем з травленням. Звикайте їсти холодне куряче філе або котлетки. За смаком вони нічим не поступаються гарячим.

Раніше повідомлялося, які продукти категорично не можна розігрівати в мікрохвильовій печі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ