Today.ua

Які продукти категорично забороняється зберігати в холодильнику

Більшість із нас традиційно зберігає більшість продуктів в холодильнику, навіть не замислюючись, чи правильно це. Насправді ж багато продуктів псуються в холодильнику або втрачають свої корисні властивості, тому важливо знати, що, як і де правильно зберігати.

Перш за все в холодильнику не можна зберігати хліб. Якщо він буде в пакеті, то всередині утворюється конденсат, через що продукт стає мокрим. Якщо ж зберігати хліб без пакета, то він вбиратиме в себе запахи інших продуктів і втратить свої смакові якості.

Ріпчаста цибуля і часник також не люблять холод. В пакетах вони псуються, а в розкритому вигляді - поширюють запахи, якими просочуються всі інші продукти. Спробуйте зберігати ці продукти в тканинних мішечках в сухому теплому місці (до 36 градусів тепла).

Ще один продукт, який не любить холодильник - шоколад. При низьких температурах він покривається білим нальотом. Це відбувається через те, що холод виморожує вологу з продукту, і на поверхні шоколаду починають проступати кристали сахарози, через що шоколад стає несмачним.

Мед і варення густіють в холоді, тому їх краще зберігати при кімнатній температурі.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про ТОП-5 продуктів харчування, які псуються після заморозки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ