Мультиварка стала незамінним атрибутом в тих сім'ях, де необхідно готувати кожен день, а часу на це катастрофічно не вистачає. Однак, далеко не всі продукти після мультиварки залишаться такими ж корисними. Плита чи духовка у деяких випадках буде доречнішою. Розповімо, в яких саме.
Делікатні овочі, такі як спаржа, шпинат, томати або зелений горошок краще готувати в пароварці на плиті, так як в мультиварці вони дуже швидко розваряться і втратять свою форму. А от картоплю і моркву можете сміливо ставити в мультиварку і займатися своїми справами.
Курка, приготована в мультиварці, буде гумовою. Тому якщо ви любите соковиту курочку з золотистою скоринкою, то краще скористайтеся духовкою. Якщо готуєте курку в мультиварці, то обов'язково зніміть з неї шкірку і знайте, що страва вийде більш дієтичною.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Кускус і макарони смачніше виходять на плиті. У мультиварці крупи розварюються і втрачають свою структуру. Зовнішній вигляд страви вже точно буде непривабливим, до того ж кускус вийде водянистим. Макарони краще варити в каструлі, не переварюючи.
Молоко в мультиварці згортається, тому під час приготування молочних страв, молоко краще додавати в самому кінці. Молочна каша на плиті все одно виходить набагато смачніше!
Риба, приготована в мультиварці, виглядає неапетитно, і так само як і курка виходить гумовою. Хоча часу на приготування витрачається набагато менше. Тому вирішувати вам!
Якщо ви хочете, щоб м'ясо вийшло ароматним і соковитим, то перед тим, як класти його в мультиварку, обсмажте на сковорідці.
Раніше повідомлялося, які продукти категорично не можна розігрівати в мікрохвильовій печі.