Today.ua

Які овочі визнані шкідливими для здоров'я: повний список

Овочі та фрукти ми звикли вважати головними джерелами вітамінів і корисних мікроелементів. Однак, деякі овочі не такі вже й корисні, як ми звикли думати. Представляємо до вашої уваги список овочів, які можуть спровокувати ожиріння, нетравлення і навіть бактеріальні інфекції. Це не означає, що ці овочі потрібно повністю виключити з раціону, досить просто обмежити їх споживання.

Кукурудза

Кукурудза, за словами медиків, дуже калорійна. У ній міститься 110 ккал на 100 г. Гарвардські вчені провели експеримент, який показав, що при частому вживанні кукурудзи можна набирати вагу приблизно на 2 кг в рік. Цей овоч не рекомендується вживати при проблемах з травленням і хворобах шлунка та при підвищеному рівні згортання крові.

Картопля

У 100 грамах відвареної картоплі міститься 80 калорій, а значить часте вживання цього овоча призведе до набору зайвої ваги. Крім того, вживаючи картоплю, ви знижуєте пружність шкіри. Овоч містить соланін, підвищений вміст якого має руйнівну дію на нервову систему людини.

Петрушка

Петрушка збуджує апетит, тому якщо їсти багато зелені, то у вас може з'явитися неконтрольоване почуття голоду. Якщо додати петрушку в салати і заправити страви традиційним майонезом, сметаною або маслом, то петрушка починає виділяти нітрати і стає отруйною.

Квасоля

Квасоля під час зберігання часто покривається цвілевим грибком. Зовні це може бути непомітно, проте для вашого здоров'я така їжа буде шкідливою. При цьому на смак і запах цього не визначити, а своєму організму ви принесете непоправної шкоди.

Зелений горошок

Горошок дуже калорійний продукт. У 100 г овоча міститься 73 ккал і до того ж багато цукру. Коли починаєш їсти свіжий зелений горошок, то зупинитися дуже складно, тим самим ви неусвідомлено переїдаєте. Овоч заборонено їсти людям, які страждають від сечогінного діатезу і подагри. Крім цього, зерна цього овоча можуть викликати здуття кишечника і підвищене газоутворення.

Капуста кольрабі

На відміну від інших сортів капусти, кольрабі абсолютно не дієтичний продукт. Наприклад, пекінська капуста містить 16 ккал на 100 грамів, а кольрабі в чотири рази більше. Надмірне вживання кольрабі може викликати здуття шлунка і печію. Слід також уважно ставитися до обробки овоча, щоб змити з нього всі пестициди і нітрати.

Раніше повідомлялося, кому заборонено вживати в їжу часник, незважаючи на його корисні властивості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ