Які фрукти небезпечно поєднувати з ліками: можуть спровокувати смерть

Автор: Лобанова Єлизавета

Фрукти містять безліч корисних вітамінів і мікроелементів, проте, деякі з них при неправильному вживанні несуть небезпеку життю людини. Людям, які приймають лікарські препарати, слід уважно ставитися до свого раціону. Мало хто знає, що неправильне поєднання ліків з деякими фруктами може призвести до летального результату.

Які фрукти небезпечно поєднувати з ліками: можуть спровокувати смерть  - today.ua

За словами медиків, йдеться, зокрема, про цитрусові. Наприклад, грейпфрут або сік з нього, може загрожувати життю людини у разі вживання з будь-якими знеболюючими засобами. Крім того, цей фрукт категорично не можна поєднувати із засобами для потенції, протизаплідними таблетками, імунодепресантами та препаратами для лікування аритмії.

Справа в тому, що грейпфрут містить речовину, що блокує фермент, відповідальний за розщеплення і виведення ліків з організму. Таким чином, препарати накопичуються в крові і відбувається передозування.

Крім грейпфрута небезпечно поєднувати з ліками лайм, помело і кислі яблука. Намагайтеся виключити з свого раціону ці фрукти, якщо ви приймаєте якісь сильні препарати. Як мінімум, не варто запивати таблетки яблучним соком або закушувати цитрусовим.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Які фрукти небезпечно поєднувати з ліками: можуть спровокувати смерть

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Існує понад 85 препаратів, які змінюють свої властивості під впливом грейпфрута. До них відносяться виключно таблетки. Уважно вивчайте інструкції до препаратів і консультуйтеся зі своїм лікарем щодо правил вживання лікарських препаратів, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю.

Раніше повідомлялося, який фрукт потрібно обов'язково додавати в овочеві салати, щоб жити так само довго, як тибетські ченці.