Якщо ви хочете приготувати ідеальний розсипчастий рис, то це потрібно робити в пароварці. Так ви заощадите і час, і електрику, і страву вийде саме такою, якою вам потрібно. Якщо під час приготування рис у вас часто склеюється, значить час навчитися готувати крупу правильно.
Як приготувати ідеальний розсипчастий рис
Рис потрібно добре промити та висипати в сотейник.
Потім залийте крупу кип'яченою водою (її має бути щонайменше вдвічі більше, ніж рису). Поставте рис на вогонь і варіть не більше 4 хвилин.
Після цього воду з рисом перелийте в пароварку та готуйте під кришкою ще 12 хвилин. Вам не потрібно стояти біля пароварки у цей час і помішувати рис. Тільки наприкінці приготування потрібно змішати рис і можете залишити його остигати в пароварці.
Будьте впевнені, що крупа вийде розсипчастою, якщо готувати її в пароварці. Так само ви можете спробувати приготувати плов. Напевно, багато хто чув про те, що в пароварці або мультиварці страва виходить неймовірно смачною. А все завдяки тому, що рис не злипається.
Раніше повідомлялося, навіщо додавати до гречки соду при варінні.