Японська кухня стає дедалі популярнішою у всьому світі, і в кожному українському місті вже давно є безліч ресторанів, де можна скуштувати суші, роли, локшину, японські супи і багато іншого. Однак можна приготувати роли і суші і самостійно - це не займе багато часу та не потребує якихось особливих кулінарних вмінь.
Єдине, з чим можуть виникнути складнощі, - купити якісні інгредієнти для японської страви. Особливу увагу слід звертати на рибу - вона обов'язково має бути свіжою.
Ми пропонуємо ознайомитись із рецептом одних з найпопулярніших ролів - "Філадельфія".
Вам знадобиться:
- рис;
- японський оцет ;
- васcабі;
- соєвий соус;
- імбир;
- водорості норі;
- червона риба (лосось або сьомга);
- свіжий огірок;
- сир "Філадельфія";
- авокадо.
Спочатку потрібно приготувати рис. Купуйте або спеціальний рис для суші, або звичайний круглозерновий. Важливо ретельно промити зерна - близько 5-7 разів, щоб вода була майже прозорою. Залийте рис холодною водою в пропорції 1:1. Поставьте каструлю на плиту та варіть на повільному вогні близько 15 хвилин. При цьому в цей час не можна відкривати кришку. Вимкнувши вогонь, не чіпайте кастрюлю ще близько 10-15 хвилин. Далі рис заправляється японським оцетом, змішаним з ложкою цукру і щіпкою солі. Дайте рису охолонути.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Розділіть лист норі на дві рівні частини. Вологими руками викладіть рис на шорстку поверхню норі, переверніть лист так, щоб рис опинився внизу. На вільну сторону норі викладайте начинку: сир, огірок та авокадо. Потім переверніть рол та викладайте зверху рису шматочки риби. Наріжте рол на 6 або 8 шматочків, попередньо змочивши ніж.
Нагадаємо, раніш ми розповіли рецепт ситного та оригінального салату з рибою й анчоусами.